Sposób przygotowania:
Bułeczki z farszem
Mleko lekko podgrzać.Przelać do miseczki,rozkruszyć drożdże i wsypać łyżkę cukru i mąki.Odstawić na 15 min.Do drugiej miski wsypać mąkę,margarynę wbić jajka i wlać rozczyn.Wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia i przykryć ściereczką.
Farsz:
Pieczarki i cebulę opłukać i obrać.Pokroić w kosteczkę,Na patelni rozgrzać olej.Wrzucić pokrojone pieczarki i cebulę.Przyprawić solą,pieprzem i oreganem,wymieszać.Zagęścić bułką tartą.Zasmażyć.
Części ciasta podzielić na porcje i włożyć w środek farsz i formować bułeczki.Ułożyć na wysmarowanej blaszce bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w piekarniku ok 25 min w 180 stopniach.
Farsz:
Pieczarki i cebulę opłukać i obrać.Pokroić w kosteczkę,Na patelni rozgrzać olej.Wrzucić pokrojone pieczarki i cebulę.Przyprawić solą,pieprzem i oreganem,wymieszać.Zagęścić bułką tartą.Zasmażyć.
Części ciasta podzielić na porcje i włożyć w środek farsz i formować bułeczki.Ułożyć na wysmarowanej blaszce bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w piekarniku ok 25 min w 180 stopniach.