Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Bułeczki z mascarpone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bułeczki z delikatnym serkiem mascarpone połączonym z białą czekoladą z dodatkiem soczystych brzoskwiń .

Bułeczki z mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z mascarpone

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z mascarpone
Ciasto: Margarynę rozpuszczamy. Drożdże miksujemy z mlekiem i wlewamy do mąki wymieszanej z cukrem, solą, dolewamy margarynę i dodajemy jajka, jogurt i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia około 45minut. Nadzienie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek ucieramy z jajkiem i czekoladą. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Z ciasta formujemy 14 kulek układamy na blaszy w odstępach przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. Po tym czasie małą szklanką robimy w bułeczkach wgłębienia , nakładamy około 1-2 łyżki nadzienia i posypujemy brzoskwiniami. Jajko mieszamy z mlekiem i smarujemy bułeczki. Pieczemy ok 25 minut w temp 190 stopni.
Bułeczki z mascarpone
Do mąki dodajemy rozmieszane drożdże , margarynę i resztę składników
Bułeczki z mascarpone
Z ciasta formujemy kuleczki układamy na blaszy i przykrywamy na 20 minut
Bułeczki z mascarpone
Małą szklanką robimy wgłębienie w bułeczkach
Bułeczki z mascarpone
Nakładamy 1-2 łyżki nadzienia i posypujemy kawałkami brzoskwiń