Sposób przygotowania:
Bułeczki z mascarpone
Ciasto: Margarynę rozpuszczamy. Drożdże miksujemy z mlekiem i wlewamy do mąki wymieszanej z cukrem, solą, dolewamy margarynę i dodajemy jajka, jogurt i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia około 45minut. Nadzienie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek ucieramy z jajkiem i czekoladą. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Z ciasta formujemy 14 kulek układamy na blaszy w odstępach przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. Po tym czasie małą szklanką robimy w bułeczkach wgłębienia , nakładamy około 1-2 łyżki nadzienia i posypujemy brzoskwiniami. Jajko mieszamy z mlekiem i smarujemy bułeczki. Pieczemy ok 25 minut w temp 190 stopni.
gaia