Sposób przygotowania:
Bułeczki z kruszonką i serkiem mascarpone
Pokruszone drożdże z płynnym miodem i ciepłym mlekiem, wymieszać, wsypać 2/3 szklanki mąki, zamieszać. Przykryć ściereczką i położyć w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, przestudzić. Jajka z cukrem utrzeć. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość wlać go do jajek, wsypać przesianą mąkę, sól i wyrabiać do momentu pokazania się pęcherzyków powietrza. Pod koniec wyrabiania stopniowo dodawać płynne masło. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę, pokroić na kawałki, uformować bułeczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy. Przykryć ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, żółtko, cukier z wanilią, posiekać aż składniki się połączą, następnie pokruszyć palcami. Wyrośnięte bułeczki posmarować pozostałym białkiem, posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20mint. Krem: Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do serka wsypać cukier puder, cukier z wanilią i dokładnie zmiksować. Następnie dodać ubitą śmietanę, żelatynę i delikatnie wmieszać. Kremem napełnić szprycę cukierniczą i wciskać porcje kremu w zimne bułeczki. (ozdobną końcówkę szprycy wbijać z boku bułki)