Sposób przygotowania:
Buleczki z miesem - jak paszteciki
Z podanych skladnikow zamiesic ciasto drozdzowe, mozna dac wszystkie skladniki naraz, wazne aby temp. ich byla podobna. Drozdze najlepiej rozpuscic w letnim mleku. Pozostawic do wyrosniecia. Mieso: Cebule pokroic w kostke i przysmazyc na tluszczu, nastepnie dodac mieso. Przesmazyc dobrze na koniec dodac paste paprykowa, ew. koncentrat pomidorowy. Na koniec dodac zielona pietruszke i przyprawic calosc sola i pieprzem. Gdyby bylo zbyt suche... dodac troszke przegotowanej wody. Z wyrosnietego ciasta, porcjowac kawalki wielkosci jajka. Rozwalkowywac na owal i nakladac ok. pol plaskiej lyzki farszu. jeden brzeg zalozyc na farsz, posmarowac jajkiem i zalozyc drugi brzeg ciasta, nastepnie calosc posmarowac jajkiem. Z podanej porcji wyszlo mi 22 sztuki. Ciasto wyrasta stosunkowo szybko. Drozdze i proszek do pieczenia dziwnie sie neutralizuja i otrzymujemy bardzo smaczne buleczki, nadajace sie np. jako dodatek do jesiennej gestej zupy.. czy tez barszczu..albo bulionu.
astra
45Kazik
anullka7
zbysiowa
pinecha