klaudia_ewa

klaudia_ewa

Szef Kuchni
[Przepisów: 83]

Buleczki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Maja niepowtarzalny smak i piekny wyglad. Zachecam do skosztowania:)

Buleczki z nadzieniem

Składniki:

Buleczki z nadzieniem

 

  • Ciasto:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2kg maki pszennej
  • 3/4szkl mleka
  • sol cukier
  • jajko
  • 4dah drozdzy
  • Farsz:
  • 1 i 1/2 kapusty pekinskiej
  • 35dag pieczarek
  • cebula
  • olej
  • puszka kukurydzy
  • 3 lyzki sosu sojowego(najlepiej grzybowego)
  • 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego
  • pol lyzeczki curry
  • jajko

 

Sposób przygotowania:

Buleczki z nadzieniem
Ze skladnikow podanych wyzej zagniatamy ciasto, po czym rozwalkowujemy na grubosc 5mm. Kroimy na kwadraty o boku dlugosci 1dm.
Przygotowujemy nadzienie: Kroimy w cwiartki kapuste, parzymy i odciskamy nadmiar wody, nastepnie przepuszczamy przez maszynke do mielenia miesa. Pieczarki jak i cebule obieramy ze skorki, kroimy na male kawalki i smazymy na tluszczu. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy takze kukurydze(osaczana z zalewy) i koncentrat a wszystko przyprawiamy i mieszamy.
Wykonanie: po przekatnej kwadratu nakladamy nadzienie, po czym sklejamy dwa przeciwlegle rogi(mozna w tym celu uzyc bialka). Aby nabraly pieknego koloru, smarujemy je roztrzepanym jajkiem, po czym pieczemy na rumiano.
Smacznego:)