Sposób przygotowania:
Buleczki z nadzieniem
Ze skladnikow podanych wyzej zagniatamy ciasto, po czym rozwalkowujemy na grubosc 5mm. Kroimy na kwadraty o boku dlugosci 1dm.
Przygotowujemy nadzienie: Kroimy w cwiartki kapuste, parzymy i odciskamy nadmiar wody, nastepnie przepuszczamy przez maszynke do mielenia miesa. Pieczarki jak i cebule obieramy ze skorki, kroimy na male kawalki i smazymy na tluszczu. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy takze kukurydze(osaczana z zalewy) i koncentrat a wszystko przyprawiamy i mieszamy.
Wykonanie: po przekatnej kwadratu nakladamy nadzienie, po czym sklejamy dwa przeciwlegle rogi(mozna w tym celu uzyc bialka). Aby nabraly pieknego koloru, smarujemy je roztrzepanym jajkiem, po czym pieczemy na rumiano.
Smacznego:)
Przygotowujemy nadzienie: Kroimy w cwiartki kapuste, parzymy i odciskamy nadmiar wody, nastepnie przepuszczamy przez maszynke do mielenia miesa. Pieczarki jak i cebule obieramy ze skorki, kroimy na male kawalki i smazymy na tluszczu. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy takze kukurydze(osaczana z zalewy) i koncentrat a wszystko przyprawiamy i mieszamy.
Wykonanie: po przekatnej kwadratu nakladamy nadzienie, po czym sklejamy dwa przeciwlegle rogi(mozna w tym celu uzyc bialka). Aby nabraly pieknego koloru, smarujemy je roztrzepanym jajkiem, po czym pieczemy na rumiano.
Smacznego:)