Sposób przygotowania:
Bułeczki z owczym serem
Zrobić ciasto drożdżowe podobnie jak w przepisie na Cebulaki. Z wyrośniętego ciasta uformować niewielkie bułeczki, ułożyć na blasze wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić pod pokryciem do wyrośnięcia. Cebulę obrać, pokroić w krążki i tylko zeszklić na oleju (można nie solić, ponieważ bardzo słony jest ser feta). Oprószyć białym pieprzem. Bułeczki posmarować białkiem roztrzepanym widelcem, na środku bułeczek ułożyć porcję sera i cebuli, posypać ziołami. Wstawić do średni zagrzanego piekarnika (200 stopni C) i upiec na jasnozłoty kolor.
Uwaga! Nadzienie z owczego sera może również nałożyć do małych wydrążonych, gotowych bułeczek, np. kajzerek, i zapiec krótko w piekarniku.
Czas wykonania: 2 1/2 godz.
Uwaga! Nadzienie z owczego sera może również nałożyć do małych wydrążonych, gotowych bułeczek, np. kajzerek, i zapiec krótko w piekarniku.
Czas wykonania: 2 1/2 godz.
Doro