Sposób przygotowania:
Bułeczki z pieczarkami i szynką
Cebulę obrać posiekać. Pieczarki obrać pokroić. Szybkę pokroić na paseczki. Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka i odstawić na 10 minut. Do mąki dodać sól, drożdże, resztę mleka - wyrobić ciasto aż będzie lśniło i odstawić pod przykryciem na 40 minut. Cebulę podsmażyć na oleju dodać pieczarki i szynkę i dusić pod przykryciem 15 minut. Przyprawić Vegeta, czosnkiem granulowanym , słodką papryką. Ciasto ponownie zagnieść podzielić na części ,rozwałkować. Każdą polówkę posmarować ketchupem posypać startym żółtym serem i nałożyć nadzienie dobrze zlepić.Pookładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20-25 minut.