Sposób przygotowania:
Bułeczki z serem
1. Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru. następnie dodać letnie mleko oraz 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. Rozczyn prawie potroi swoją objętość. 2. Kiedy rozczyn urośnie dodać resztę mąki, rozmącone jajko, sól, roztopioną margarynę,3 łyżki letniej wody i resztę cukru. Zagnieść ciasto , żeby było elastyczne. Następnie odstawić w ciepłe miejsce. 3. Zrobić nadzienie- żółtka zmiksować z cukrami. Pomału dodawać ser dalej miksując. Wlać wystudzoną roztopioną margarynę. 4.Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1cm. Wyciąć dużym kubkiem kółka. W środku zrobić wgłębienie, nałożyć ser. Brzegi bułek posmarować żółtkiem. 5. Bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min w 180 stopniach.