Sposób przygotowania:
Bułki rabarbarki
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże, następnie dodać do nich po 1 łyżce mąki i cukru, odstawić do wyrośnięcia. Margarynę stopić i przestudzić. Mąkę przesiać i wymieszać z pozostałym cukrem oraz szczypta soli, dodać jajko, przestudzony tłuszcz i zaczyn drożdżowy, zagnieść ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Rabarbar obrać i pokroić w kawałeczki, dodać do nich 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę proszku budyniowego ja miałam waniliowy.Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na podsypanej lekko mąką desce i szklanka wyciąć krążki na każdym ułożyć troszkę rabarbaru i zlepić bułeczki. Przygotować kruszonkę z masła, cukru i mąki, gotowe bułeczki ułożyć na natłuszczonej blaszce po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką.Bułki jeszcze raz odstawić do podrośnięcia, następnie piec je w nagrzanym do 180 st piekarniku około 30 min.
edytaha
iziona
Jak tylko odrośnie troszkę od ziemi rabarbar to też sobie takie zrobię :)