iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Bułki z niespodzianką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne i sycące bułeczki są dobra kolacją, ale na zimno też smakują bardzo dobrze, moje dziewczyny kazały sobie zostawić na jutro do szkoły.

Bułki z niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki z niespodzianką

 

Sposób przygotowania:

Bułki z niespodzianką
Podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże, mąkę na sucho wymieszać z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki cukru, dodać mleko z drożdżami, żółtko jajka i rozpuszczoną oraz przestudzoną margarynę.Zagnieść gładkie ciasto i dokładnie je wyrobić, odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na 1 cm placek i pociąć na kwadraty około 10 cm na 10 cm, każdą porcję posmarować keczupem i ułożyć na niej po plasterku żółtego sera, kawałek parówki, dołożyć po pieczarce pokrojonej w plasterki ja miałam takie ze słoika w takiej naturalnej zalewie, posypać niewielką ilością soli i pieprzu ziołowego, zwinąć jak gołąbki i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, miejscem złączenia układać do dołu. Białkiem posmarować po wierzchu i posypać np. czarnuszką, odstawić na kilka minut do podrośnięcia. Piec w 190st około 15 minut, podawać na ciepło, ale zimne też są smaczne.
Bułki z niespodzianką
Wyrobione ciasto odstawić do wyrosniecia
Bułki z niespodzianką
Wyrośniete ciasto rozwałkować i pociąć.
Bułki z niespodzianką
Na kwadratach z ciasta ułożyć składniki nadzienia.
Bułki z niespodzianką
Bułeczki zwinąć jak gołabki i ułożyć na blaszce.