Sposób przygotowania:
Bułki z niespodzianką
Podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże, mąkę na sucho wymieszać z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki cukru, dodać mleko z drożdżami, żółtko jajka i rozpuszczoną oraz przestudzoną margarynę.Zagnieść gładkie ciasto i dokładnie je wyrobić, odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na 1 cm placek i pociąć na kwadraty około 10 cm na 10 cm, każdą porcję posmarować keczupem i ułożyć na niej po plasterku żółtego sera, kawałek parówki, dołożyć po pieczarce pokrojonej w plasterki ja miałam takie ze słoika w takiej naturalnej zalewie, posypać niewielką ilością soli i pieprzu ziołowego, zwinąć jak gołąbki i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, miejscem złączenia układać do dołu. Białkiem posmarować po wierzchu i posypać np. czarnuszką, odstawić na kilka minut do podrośnięcia. Piec w 190st około 15 minut, podawać na ciepło, ale zimne też są smaczne.
edytaha
iziona
I pyszne :) zjadłam dwie i teraz mam wyrzuty sumienia :)
edytaha
Ja też bym zjadła, ale zrezygnowałabym z wyrzutów sumienia :)