Sposób przygotowania:
Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w większą kostkę lub paseczki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, wrzucić paprykę i smażyć kilka minut aż zmięknie. Ostudzić. Oliwki odcedzić z zalewy, pokroić na plasterki. Pomidory osączyć z oleju, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać wszystkie składniki do papryki, dodać pieprzu, ziół wg własnego smaku, wymieszać. Drożdże rozpuścić z cukrem w letniej wodzie, dodać pozostałe składniki, wyrobić elastyczne ciasto. Ostawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na około 10-12 kulek. Każdą z nich rozpłaszczyć, położyć czubatą łyżkę nadzienia, zlepić, uformować podłużna bułeczkę, układać na blaszce. Piec około 20 minut w 200stopniach. Najlepiej smakują na gorąco z sosem czosnkowym
marietta
Alex_M
polecam, są pyszne :)