Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Moje ulubione bułeczki z farszem, pyszne!!

Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w większą kostkę lub paseczki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, wrzucić paprykę i smażyć kilka minut aż zmięknie. Ostudzić. Oliwki odcedzić z zalewy, pokroić na plasterki. Pomidory osączyć z oleju, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać wszystkie składniki do papryki, dodać pieprzu, ziół wg własnego smaku, wymieszać. Drożdże rozpuścić z cukrem w letniej wodzie, dodać pozostałe składniki, wyrobić elastyczne ciasto. Ostawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na około 10-12 kulek. Każdą z nich rozpłaszczyć, położyć czubatą łyżkę nadzienia, zlepić, uformować podłużna bułeczkę, układać na blaszce. Piec około 20 minut w 200stopniach. Najlepiej smakują na gorąco z sosem czosnkowym
Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym
Papryki umyć usunąć gniazda nasienne pokroić w większą kostkę lub paseczki Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów wrzucić paprykę i smażyć kilka minut aż zmięknie Ostudzić
Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym
Oliwki odcedzić z zalewy pokroić na plasterki Pomidory osączyć z oleju pokroić w kostkę Ser żółty zetrzeć na tarce Dodać wszystkie składniki do papryki dodać pieprzu ziół wg własnego smaku wymieszać
Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym
Drożdże rozpuścić z cukrem w letniej wodzie dodać pozostałe składniki wyrobić elastyczne ciasto Ostawić na godzinę do wyrośnięcia
Bułki z nadzieniem paprykowo-pomidorowym
Po tym czasie ciasto podzielić na około 10-12 kulek Każdą z nich rozpłaszczyć położyć czubatą łyżkę nadzienia zlepić uformować podłużna bułeczkę układać na blaszce Piec około 20 minut w 200stopniach