Sposób przygotowania:
Burritto.
1. Mięso z kurczaka i szynkę wieprzową mielimy w maszynce. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Rozgrzewamy pa patelni 1 łyżkę oleju. Wrzucamy cebulę, paprykę i czosnek i dusimy kila minut. Gdy zmiękną - dodajemy mięso i smażymy. Dodajemy drugą łyżkę oleju, mieszamy i zmniejszamy ogień. 3. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku. 4. Do mięsa dodajemy przyprawy, kontrolując ostrość dania. 5. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki z sosem, kukurydzę i fasolę. Mieszamy co jakiś czas, podgrzewając na wolnym ogniu. 6. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. 7. Przygotowujemy placki tortilli - na każdym rozkładamy farsz. Zawijamy je jak gołąbki i spinamy brzegi wykałaczkami. W naczyniu żaroodpornym rozcieramy minimalną ilość oleju i układamy zawinięte z farszem placki. Na każdy placek kładziemy kawałek sera. Zapiekamy aż ser się rozpuści, by tortille nie stały się zbyt suche. Smacznego!