Sposób przygotowania:
Calzone
Ciasto: 1. Mąkę mieszamy z solę, dodajemy drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku i oliwę, zagniatamy ciasto. 2. Naczynie z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Farsz: 1.Drobno pokrojoną cebulkę i czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pieczarki. 2.Gdy wszystko zmięknie zdejmujemy z gazu i dodajemy pomidory, pokrojoną na drobne kawałki salami i pokrojone na plasterki oliwki. 3.Doprawiamy solą i pieprzem.Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy, by powstało koło o średnicy ok. 20 cm. Na połowę nakładamy farsz, posypujemy rukolą i startym serem. Sklejamy brzegi tak, aby powstał pieróg. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200º C przez ok. 20 minut.