Sposób przygotowania:
Camarones beso czyli pocałunek krewetki
1. Mango obieramy i ścieramy na tarce na najmniejszym "oczku", doprawiamy sokiem z połowy limonki, solą i papryczką chili. Tak powstałe guacamole wstawiamy do lodówki. Z połówki granatu robimy sos, miksując pestki z sokiem z ćwiartki limetki i szczyptą chili, po czym również wkładamy do lodówki. 2. Ryż gotujemy ze szczyptą soli 3. Mieszankę Meksykańską HORTEX zgodnie z informacją na opakowaniu wrzucamy na rozgrzany na patelni olej (3 łyżki oleju) i smażymy przez około 8 minut. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i papryczką chili. 4. Krewetki po wcześniejszym "wypłukaniu" przyprawiamy szczyptą soli,czosnkiem i chili i wrzucamy na patelnię do grillowania na około 2 minuty, co jakiś czas obracając. 5. Ryż przekładamy na talerz, na ryż kładziemy kilka pestek granatu i krewetki,dokoła ryżu układamy mieszankę meksykańską HORTEX, obok naszego "pocałunku krewetek" nalewamy guacamole z mango i dip z granatu oraz kładziemy ćwiartkę limonki do krewetek. Moja rada: Składniki takie jak mango, pestki granatu, papryczki chili czy dipy mogą posłużyć nam również do ozdoby dania. Warto to wykorzystać :) SMACZNEGO !