Sposób przygotowania:
Canelloni zapiekane
(5-6 min),oplukac zimna woda,odlozyc.Przygotowac farsz:Pieczarki posiekac,cukinie obrac i zetrzec na tarce o duzych otworach.Rozgrzac olej i obsmazyc grzyby(5-6 min),po czym dodac cukinie i smazyc razem 7 min.Na koniec wrzucic pokrojone w drobna kostke pomidory i po 2 min zdjac z ognia,wsypac zolty ser.Farsz dokladnie wymieszac,przyprawic sola i pieprzem.Poslugujac sie mala yzeczka,nadziac nim rurki(jesli ktoras peknie,nie szkodzi).Ukladac je na wysmarowanym tluszczem zaroodpornym polmisku.Przygotowac sos:W garnku rozpuscic maslo,dodac make.Kiedy sie spieni i zbieleje,cienki strumieniem wlac mleko,energicznie mieszajac.Gotowac do zgestnienia,w trakcie gotowania oproszyc sola,pieprzem i galka.Przygotowanym sosem zalac canellomi na zaroodpornym polmisku,posypac je zoltym serem.Zapiekac w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,az ser sie zrumieni(20-25min)