Beatka983

Beatka983

Kucharz
[Przepisów: 7]

Cannelloni

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

pyyyyyyyyycha...............

Cannelloni

Składniki:

Cannelloni

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, dusimy. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Na końcu dodajemy pomidory z puszki, sok pozostawiając do sosu. Doprawiamy jeszcze do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. Roztapiamy masło i rumienimy na nim mąkę. Następnie wlewamy mleko, sok z pomidorów i 2 łyżki koncentratu. Doprawiamy do smaku. Do przestudzonego farszu wrzucamy garść sera. Farszem napełniamy makaronowe rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Polewamy makaron sosem i posypujemy serem. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika (190-200stC) na ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy widelcem czy makaron jest już miękki.