Sposób przygotowania:
Cannelloni
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, dusimy. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Na końcu dodajemy pomidory z puszki, sok pozostawiając do sosu. Doprawiamy jeszcze do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. Roztapiamy masło i rumienimy na nim mąkę. Następnie wlewamy mleko, sok z pomidorów i 2 łyżki koncentratu. Doprawiamy do smaku. Do przestudzonego farszu wrzucamy garść sera. Farszem napełniamy makaronowe rurki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Polewamy makaron sosem i posypujemy serem. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika (190-200stC) na ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy widelcem czy makaron jest już miękki.
pinecha
msewka
Ja też się podpisuję pod kolegą.
Pyza
misia53