Sposób przygotowania:
Cannelloni nadziewane szpinakiem
Na maśle należy zeszklić cebulę. Dodajemy szpinak i smażymy do całkowitego rozmrożenia. Następnie wrzucamy kostkę rosołową i czosnek – mieszamy, aż przyprawy dokładnie połączą się ze szpinakiem. Na koniec dodajemy do smaku maggi.Tak przygotowany szpinak należy dokładnie odsączyć na sitku i przełożyć do miski. Wkruszyć ricottę, dodać odrobinę sosu sojowego i wymieszać.Makaron cannelloni ugotować aż będzie średnio miękki (ważne, by go nie rozgotować, bo będzie się rozpadał).Sos serowy: Mleko podgrzać w garnuszku i dodać 2 serki topione. Mieszać tak długo, aż serki się rozpuszczą i powstanie gładki sos.Makaron nadziewać szpinakiem i układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Zapiekać w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować.
Pablito
kuchenka