Sposób przygotowania:
Cannelloni w sosie porowym
Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do mielonego. Smażymy je na patelni. Cebulę kroimy w dosyć drobną kosteczkę, a następnie lekko solimy i podsmażamy na patelni. Przekładamy do mięsa. Mieszamy razem z mięsem mielonym. Farsz można doprawić według swoich upodobań. Nadziewamy nim makaron i układamy go na blaszce, czyli sześć rurek na dole i sześć na wierzchu. Pora drobno siekamy, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Wsypujemy mąkę i energicznymi ruchami robimy zasmażkę. Śmietanę mieszamy z mlekiem oraz z przyprawami. Dodajemy do zasmażki na patelni i cały czas mieszamy, aby powstał nam gęsty sos. Sosem zalewamy makaron. Całość obficie obsypujemy startym na drobnych oczkach serem. Wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut, aż ser się rozpuści, a makaron zmięknie.