Sposób przygotowania:
Cannelloni z pieczarkowym farszem
Cannelloni ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,skropić oliwą.Oderwać listki ziół od gałązek i posiekać.Pieczarki pokroić w drobną kostkę,cebulkę ze szczypiorkiem posiekać.Na patelni rozgrzać 2dag.masła i poddusić na nim pieczarki z cebulką,wymieszać z oregano,pietruszką,pesto 5dag.startej goudy,doprawić.Cebulę i czosnek posiekać poddusić na pozostałym maśle,dodać pomidory z zalewą gotować na małym ogniu ok.15min.,dodać rozmaryn,oregano i śmietanę,i gotować jeszcze ok.10min.doprawić solą i pieprzem.Do żaroodpornego naczynia wlać trochę pomidorowego sosu.Rurki napełnić pieczarkowym farszem,ułożyć je w żaroodpornym naczyniu,zalać pozostały sosem i posypać resztę startego sera,zapiekać ok.25min.w 180"C.
kinga
Doro
msewka
Anula