Sposób przygotowania:
canneloni nadziewane warzywami
Robimy farsz i jednoczesnie wykonujemy sos do zapieczenia. Wszystkie warzywa drobno kroimy i smażymy do miekkości na patelni najpierw wrzycamy warzywa twarde a na koniec warzywa miekkie aby konsystencja była jednolita. Do farszu dodajemy odrobine sosu sojowego , łyżeczke przyprawy w płynie maggi , sól (nalezy uważać bo poprzednie produkty zawierają sól) pieprz. Farsz odstawiamy do wystygnięcia ponieważ makaron należy nadziewać zimną masą. Równoczenie przygotowujemy sos, do rondelka wlewamy puszke pomidorów dodajemy drobno pokrojoną papryczke chili łyżeczke cukru pieprz araz sól , przyprawy oczywiście wg gustu. Gotujemy tak długo aż z pomidorów powstanie gładka masa jeżeli zmiejszy się bardzo objętość sosu należy dodać wodę. Makaron nadziewamy farszem układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem (sos może byc gorący) i wstawiamy do piekarnika należy zwrócić uwagę aby makaron był pokryty sosem. Pieczemy około 20 min a pod koniec pieczenia zapiekankę pokrywamy serem i zapiekamy tak długo aż ser się roztopi. Ważne zwróćcie uwagę aby makaron nie wysechł w piekarniku i był miekki należy sprawdzać widelcem. SMACZNEGO .