darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Canneloni ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cannelloni inaczej - bez mięsa

Canneloni ze szpinakiem

Składniki:

Canneloni ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Canneloni ze szpinakiem
Do garnka wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy szpinak i rozmrażamy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Pomidory miksujemy z czosnkiem, dodajemy soli i pieprzu. Cebulę i pieczarki siekamy drobno i dusimy na patelni. Po odparowaniu wody ze szpinaku dodajemy pół opakowania pokruszonej fety, pokrojone drobno suszone pomidory i zeszkloną cebulę z pieczarkami, przyprawiamy solą i pieprzem żeby uzyskać intensywny smak, odstawiamy do wystygnięcia. naczynie żaroodporne smarujemy śmietaną, resztę można wlać do szpinaku. Rurki canneloni nadziewamy szpinakiem i układamy w naczyniu, polewamy całość sosem pomidorowym tak, aby zakryć cały makaron. Wierzch posypujemy startym serem żółtym i pleśniowym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w temp. 180 stopni na 30 minut.