Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Cebiche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

to kolejne danie kuchni meksykańskiej warte wypróbowania

Cebiche

Składniki:

Cebiche

 

  • 1 kg filetów makreli bez skóry
  • odcedzony sok z 7 limonek
  • 40 dag pomidorów
  • 4 chili w puszce
  • 4 łyżki oliwy lub oleju kukurydzianego
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz
  • do ozdobienia:
  • małe awokado
  • mała cebula
  • 0,5 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Cebiche
pokroić rybę w kostkę i polać sokiem z limonek pozostawić na około 5 godzin na najniższej półce w lodówce następnie dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek ostrą papryczkę sól pieprz oliwę oregano sól i świeżo zmielony pieprz odstawić do lodówki na kolejną godzinę tak by ryba przeszła przyprawami przekroić awokado usuwamy pestkę kroimy na plasterki każdą porcję ryby ozdabiamy pokrojonym awokado i krążkami cebuli na koniec posypujemy natką pietruszki

Tagi:

beza awokado bezy