krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Cebula faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobra cebula faszerowana polecam

Cebula faszerowana

Składniki:

Cebula faszerowana

 

  • 1 POMYSŁ NA Kotlety Mielone
  • 1 łyżeczka Przyprawy do zup, sosów i sałatek
  • 400 g mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • pieprz
  • 8 cebul
  • 8 plastrów wędzonego boczku lub kiełbasy
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Cebula faszerowana
Mięso połączyć z Pomysłem na kotlety Mielone, Przyprawą do zup i jajkiem. Doprawić pieprzem. Cebule obrać, ściąć wierzchy (1/3 cebuli), wydrążyć środki, tak, aby brzegi miały 0,5 cm. Do każdej cebuli włożyć farsz i plaster boczku lub kiełbasy. Naczynie do zapiekania posmarować olejem, ułożyć cebule, dodać masło i 1/4 szklanki wody. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec przez 30 minut pod przykryciem. Przed końcem pieczenia na każdej cebuli położyć plaster sera i piec bez przykrycia do rozpuszczenia sera.