ada_nyssa

ada_nyssa

Kucharz
[Przepisów: 12]

Cebula nadziewana grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna potrawa z pieczarkami. Polecam podawać na gorąco z chlebem.

Cebula nadziewana grzybami

Składniki:

Cebula nadziewana grzybami

 

Sposób przygotowania:

Cebula nadziewana grzybami
Pieczarki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do nich jajka i natkę pietruszki, doprawić do smaku i smażyć mieszając aż do powstania jednolitego farszu. Cebule obrać i umyć. Skroić ok 1 cm z wierzchu cebuli i wydrążyć środek łyżeczką lub nożem. Powinny pozostać ścianki o grubości 3 warstw. Cebulę wewnątrz posolić i doprawić pieprzem. Nałożyć do każdej farsz i na wierzch kawałek masła. Ułożyć cebule w wysmarowanej tłuszczem blaszce. Mąkę rozprowadzić w śmietanie i zalać tym cebule a następnie zapiekać w piekarniku.

Tagi:

jajko jajka