Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Cebularze 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie i proste cebularze.

Cebularze 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cebularze 5

 

 

 

  • sos:
  • mały koncentrat pomidorowy
  • oregano
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Cebularze 5
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Dusić kilkanaście minut, aż się zezłości, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokruszone drożdże, stopniowo dolewać ciepłą wodę, dodać sól i zagnieść ciasto. Przełożyć do miski, przykryć i odstawić, aby podwoiło swoją objętość. Koncentrat zmieszać z 2 łyżeczkami oregano dodać soli, pieprzu i pare łyżek wody. Z ciasta uformować cienkie placki posmarować je koncentratem, nałożyć zrumienioną cebulę, posypać tartym serem i ułożyć po kilka kostek fety. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C.
Cebularze 5
Cebulę obrać i pokroić w piórka lub drobniej.
Cebularze 5
Koncentrat zmieszać z wodą, oregano i przyprawami.
Cebularze 5