Sposób przygotowania:
Cebulowe krokiety
CIASTO: Mleko wlewamy do miski. Dokładamy do niego mąkę, jajka, proszek oraz sól. Całość dokładnie miksujemy. Z gotowego ciasta smażymy porcjami naleśniki. Na upieczone nakładamy po około 2 łyżki nadzienia cebulowego. Naleśniki zwijamy formując kształt krokieta. Zawinięte krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane smażymy na oleju do zrumienienia z obu stron. Podajemy na ciepło. NADZIENIE: Cebulę przekrawamy na połowę i kroimy w cienkie plasterki. Jeśli jest duża przekrawamy wcześniej na cztery części. Pokrojoną przekładamy na patelnie i delikatnie rumienimy na oleju. Między czasie ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zeszkloną cebule doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Do delikatnie przestygniętej dodajemy bułkę tartą, a następnie ser. Całość mieszamy. Nadzieniem smarujemy naleśniki