Sposób przygotowania:
Cepeliny z farszem drobiowym
1kg ziemniaków obieramy i ścieramy ana tarce najmniejsze oczka. Odciskamy jeżeli jest dużo wody. 4 ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przepuszczamy przez praskę. Mieszamy dwa rodzaje ziemniaków. Solimy do smaku.
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem. Bierzemy troszkę ziemniaczanego ciasta.Formujemy placuszek na dłoni, kładziemy farsz i zaklejamy. Formujemy owalny kształt.
Cepeliny wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy do wypłynięcia. Podajemy z bułka tarta podsmażoną na masełku.
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem. Bierzemy troszkę ziemniaczanego ciasta.Formujemy placuszek na dłoni, kładziemy farsz i zaklejamy. Formujemy owalny kształt.
Cepeliny wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy do wypłynięcia. Podajemy z bułka tarta podsmażoną na masełku.
niezły kąsek