2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1480]

Cevapcici z indyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Cevapcici najczęściej robi się z wołowiny i jagnięciny, ja postanowiłam przygotować je z chudego mięsa z indyka w takiej formie bardzo lubią je dzieci,polecam z pikantnym sosem paprykowym.

Cevapcici z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cevapcici z indyka

 

 

Sposób przygotowania:

Cevapcici z indyka
Cebulę i czosnek obrać ze skórki,drobniutko posiekać-czosnek można przecisnąć przez praskę,wymieszać z mielonym mięsem z indyka,wbić jajko,doprawić do smaku solą,pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi,wymieszać masę dokładnie.Podzielić na około 8 części,w zwilżonych słoniach formować wałeczki,obtoczyć lekko w słodkiej papryce,kłaść na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć na wolnym ogniu z każdej strony.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.Podawać z sosem paprykowym lub czosnkowym.
Cevapcici z indyka
mielone mięso z indyka łączymy z czosnkiem oraz cebulą
Cevapcici z indyka
wyrabiamy z jajkiem oraz przyprawami do smaku
Cevapcici z indyka
robimy wałeczki obtaczamy w papryce słodkiej
Cevapcici z indyka
smażymy na oliwie z każdej strony na złocisto