jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Chicago pizza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taką pizza Chicago można przygotować z tego co mam zostaje w lodówce, dodać szynkę kiełbasę, pieczarki i ser.

Chicago pizza Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Chicago pizza

Ciasto :

farsz :

  • szynka dowolna 150 g
  • kiełbasa 150 g
  • Dowolne zioła
  • pieprz do smaku
  • cebula 1 szt.
  • masło klarowane
  • ser żółty 250 g

sos:

Sposób przygotowania:

Chicago pizza
Mąkę przesiać do miski obie mąki, wsypać drożdże instant, wlać oliwę, wodę i wsypać szczyptę soli. Wymieszać ciasto i wyrobić dokładnie, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. W między czasie przygotować farsz z podsmażonej cebulki i pokrojonej kiełbasy i szynki przyprawionej ziołami, pieprzem.

W osobnym rondelku przygotować sos z pomidorków z puszki z bazylią, oregano i ząbkiem czosnku przepuszczonym przez praskę. Zagotować i dusić około 10 minut ,przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru, pieprzem.

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Ciasto rozwałkować i przełożyć do tortownicy, wyłożyć także boki. Na dno włożyć przygotowany farsz ostudzony, następnie dodać pieczarki i posypać startym serem. Polać całość sosem i włożyć do piekarnika, piec w 200 stopniach około 20 -25 minut. Wyjąć i pokroić na porcje, podawać ciepłe.
Chicago pizza
wyrocić ciasto z podanych składników i odłożyć aby wyrosło
Chicago pizza
Szynkę i kiełbasę podsmażyć z cebulką i przyprawami
Chicago pizza
wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i rozwałkować
Chicago pizza
Przygotować sos z pomidorów z puszki z czosnkiem i bazylią
Chicago pizza
Wyłożyć ciastem tortownicę i włożyć farsz
Chicago pizza
Następnie włożyć pieczarki
Chicago pizza
Ser starty na tarce grubszej
Chicago pizza
Całość polać sosem przyotowanym wcześniej
Chicago pizza
Upiec w piekarkiku około 20 minut