Sposób przygotowania:
Chicago pizza
Mąkę przesiać do miski obie mąki, wsypać drożdże instant, wlać oliwę, wodę i wsypać szczyptę soli. Wymieszać ciasto i wyrobić dokładnie, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. W między czasie przygotować farsz z podsmażonej cebulki i pokrojonej kiełbasy i szynki przyprawionej ziołami, pieprzem.
W osobnym rondelku przygotować sos z pomidorków z puszki z bazylią, oregano i ząbkiem czosnku przepuszczonym przez praskę. Zagotować i dusić około 10 minut ,przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru, pieprzem.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Ciasto rozwałkować i przełożyć do tortownicy, wyłożyć także boki. Na dno włożyć przygotowany farsz ostudzony, następnie dodać pieczarki i posypać startym serem. Polać całość sosem i włożyć do piekarnika, piec w 200 stopniach około 20 -25 minut. Wyjąć i pokroić na porcje, podawać ciepłe.
W osobnym rondelku przygotować sos z pomidorków z puszki z bazylią, oregano i ząbkiem czosnku przepuszczonym przez praskę. Zagotować i dusić około 10 minut ,przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru, pieprzem.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Ciasto rozwałkować i przełożyć do tortownicy, wyłożyć także boki. Na dno włożyć przygotowany farsz ostudzony, następnie dodać pieczarki i posypać startym serem. Polać całość sosem i włożyć do piekarnika, piec w 200 stopniach około 20 -25 minut. Wyjąć i pokroić na porcje, podawać ciepłe.