Sposób przygotowania:
Chicken Pie z Somerset
Filety z kurczaka pokroić w kostkę,marchew i por w talarki,pieczarki w półtalarki.Na dobrze rozgrzanym maśle podsmażyć mięso,jak zacznie się rumienić dodać pieczarki i marchewkę,następnie por i groszek,doprawić solą,pieprzem,papryką lub chilli,majerankiem i dodać rozgniecione kostki wołowe,wszystko razem podsmażać ok.10min.delikatnie mieszając.Następnie zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć rozmrożonym ciastem,nożem do krojenia pizzy (lub zwykłym ostrym) lekko naciąć ciasto np.w prostokąty,romby lub kwadraty i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 160 st.) na ok.pół godziny,aby ciasto ładnie się upiekło i zbrązowiało.Podajemy np. z ziemniakami i bukietem warzyw gotowanymi na parze.Smacznego!
msewka
iwona3004
Jojo
luna
iwona3004
moli
dogadzam z przyprawami .... kazda z nas ma inny smak ....5-ka !!!
iwona3004