Sposób przygotowania:
Chili con carne
Na początek kroimy cebulę i słodką paprykę w kostkę (nie mieszać!). Kostka papryki średniej wielkości. Cebulę wrzucamy do garnka (teflonowego) i smażymy do momentu aż zrobi się lekko (!) złocista. Następnie dodajemy mięso mielone i czekamy, aż się usmaży. Potem zalewamy je przecierem pomidorowym i wrzucamy pokrojoną paprykę i odsączoną wcześniej fasolę. całość doprawiamy czosnkiem, pieprzem (łyżeczka kajeńskiego, dwie zwykłego), ostrą papryką w proszku (dwie łyżeczki), łyżką lub więcej ziół prowansalskich i szczyptą soli. Oczywiście próbujcie kiedy doprawiacie, możecie najpierw wsypywać przyprawy w mniejszych ilościach niż w przepisie i dosypywać według uznania.Mam nadzieję, że przepis jest czytelny, bo to mój pierwszy w życiu :) Smacznego! Proszę Was o komentarze, czy smakowało i co byście zmienili.
Anula
sophie
dzięki wielkie :)