Sposób przygotowania:
Chili wołowe z ryżem
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w krążki. Czosnek obrać, opłukać i wycisnąć przez praskę. Fasolę osączyć z puszki i opłukać wodą. Piekarnik nagrzać do 160stopni. Wołowinę pokroić w 2cm kostkę. W dużym żaroodpornym naczyniu rozgrzać olej i smażyć wołowinę, aż będzie obsmażona z każdej strony. Łyżką cedzakową wyłożyć mięso na talerz. Do naczynia na pozostały tłuszcz wrzucić cebulę i czosnek, smażyć aż będą brązowe i smażyć jeszcze 2minuty. Dodać pomidory z puszki, sok pomidorowy i zagotować. Włożyć wcześniej smażoną wołowinę, dodać sos chili, kminek, sól i pieprz. Zakryć i wstawić do piekarnika na 1 i 1/2 godz. Wyjąć z piekarnika, dodać fasolę, oregano, pietruszkę, sól i pieprz. Przykryć i wstawić na 45minut. Ugotować ryż na sypko. Po upieczeniu mięsa ryż wyłożyć na talerze a na nim pyszne mięsko z warzywami.