Sposób przygotowania:
Chili z czekoladą
Nagrzej piekarnik do 150 stopni.Rozgrzej olej na patelni,wrzuć cebulę oraz posiekane drobno chili i czosnek.zeszklij na małym ogniu a następnie dodaj mięso.Dopraw do smaku solą,pieprzem oraz sosem sojowym i smaż na małym ogniu przez ok. 10 min.Dodaj pomidory,przecier,sos meksykański oraz fasolę.Wymieszaj wszystko dokładnie.Dodaj przyprawy,czekoladę oraz 3/4 szklanki wody.Zagotuj całość i zdejmij z ognia.
Przełóż danie do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku przez ok półtorej godziny aż mięso będzie miękkie a nadmiar sosu się zredukuje.Podawaj z dowolnymi dodatkami.Ja polecam grzanki oraz siekaną natkę pietruszki.Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Przełóż danie do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku przez ok półtorej godziny aż mięso będzie miękkie a nadmiar sosu się zredukuje.Podawaj z dowolnymi dodatkami.Ja polecam grzanki oraz siekaną natkę pietruszki.Najlepiej smakuje na drugi dzień.
PaniMISIOWA
jaNina
kontakt1982
evita0007