Sposób przygotowania:
Chilijski piernik bożonarodzeniowy
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Kardamon i goździki ucieramy w moździerzu. Mieszamy z imbirem, gałką, cynamonem i kakao. Dodajemy do masy jajecznej.
Ciągle ubijając dolewamy olej i stopniowo dosypujemy mąkę z proszkiem i sodą. Dodajemy marchew oraz bakalie.
Delikatnie mieszamy i przelewamy ciasto do foremki na keksówkę. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut, do suchego patyczka.
Kiedy piernik przestygnie możemy udekorować go roztopioną czekoladą, polewą lub lukrem.
Ciągle ubijając dolewamy olej i stopniowo dosypujemy mąkę z proszkiem i sodą. Dodajemy marchew oraz bakalie.
Delikatnie mieszamy i przelewamy ciasto do foremki na keksówkę. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut, do suchego patyczka.
Kiedy piernik przestygnie możemy udekorować go roztopioną czekoladą, polewą lub lukrem.