dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Piernik z masą mleczną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Aromatyczny piernik z masą mleczną z dodatkiem kaszy manny. Idealny deser na świąteczny stół Bożonarodzeniowy.

Piernik z masą mleczną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik z masą mleczną

 

Sposób przygotowania:

Piernik z masą mleczną
Sodę mieszamy w ciepłym mleku. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Pieczemy ok 30 minut w 170 stopniach. Kaszę mannę gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy. Masło ucieramy z masą. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Upieczone i wystudzone ciasto dzielimy na pół i przekładamy masą. Wierzch ciasta smarujemy kremem i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!
Piernik z masą mleczną
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą.
Piernik z masą mleczną
Ciasto piernikowe dokładnie zagniatamy .
Piernik z masą mleczną
Ciaso przekładamy do formy i pieczemy na złoty kolor.
Piernik z masą mleczną
Masę mleczno dokładnie miksujemy z masłem.