sylwus

sylwus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

chilli Con Carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

chilli z piekla rodem :@.

chilli Con Carne

Składniki:

chilli Con Carne

 

  • 500g mielone wolowiny
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorow
  • 1 cebula
  • 3 zabki czosnku
  • 30ml czerwonego wina
  • koncentrat pomidorowy
  • 2-4 suszone papryczki chilli
  • 2 swieze papryczki chilli
  • przyprawy: sol pieprz pieprz cayanne,tymianek

Sposób przygotowania:

chilli Con Carne
Kroimy cebule w drobna kostke, wrzucamy na do rozgrzanego rondla, gdy lekko sie zrumieni dodajemy posiekane suszone chilli, pokrojone w plasterki swieze chilli oraz mielona wolowine, ktora solimy. Mieszamy kilkakrotnie aby nie powstaly miesne kulki w naszym daniu.Gdy nasze miesko straci swoj czerwony kolor wlewamy czerwone wino (najlepiej uzyc takiego ktore bedzie nam smakowalo do obiadku czy kolacji).Po kilkukrotnym przemieszaniudodajemy koncentrat,mieona slodka papryke, czerwona fasolke oraz pomidory, nastepnie posiekany czosnek.Mieszajac od czasu do czasu trzymamy na ogniu do momentu zagotowania. doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Mozna dekorowac kwasna smietana i podawac z ryzem lub pieczywem czosnkowym