Sposób przygotowania:
Chiński jednogarnkowiec Eli
Kotlety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski.Wymieszać razem przyprawę do wieprzowiny,sos sojowy,olej,paprykę słodką i czosnek granulowany.Marynatę wlać do mięsa,wymieszać i włożyć do lodówki na 3 godziny.Paprykę i ogórka umyć.Paprykę pokroić w paski,ogórka ze skórką w pół krążki.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek w plasterki.Marchewki i ziemniaki obrać i umyć.Marchewki pokroić w krążki,ziemniaki w pół plasterki.Na dużą głęboką blachę wyłożyć ziemniaki,marchewkę,ogórki,paprykę,cebulę,czosnek,schab i wymieszać.Kostkę bulionową zalać 500 ml wrzącej wody,wymieszać,dodać sos chiński,doprawić solą pieprzem i ostrą papryką.Warzywa i schab zalać sosem,blachę przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 60 minut.Gotową potrawę rozłożyć na talerze i udekorować sałatką chińską.Smacznego!
basaii
bernika