Sposób przygotowania:
Chleb wieloziarnisty z żurawiną
Wszystkie suche składniki wkładamy do miski i mieszamy, wlewamy sok jabłkowy i ponownie dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy masłem, wysypujemy otrębami i wkładamy do niej masę chlebową, dokładnie dociskamy i odstawiamy na godzinę, aby sok został wchłonięty przez płatki, a zmielone nasiona babki płasznik napęczniały. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 st. C, wstawiamy chleb i pieczemy 30 minut, następnie wyjmujemy chleb z blaszki i wkładamy go ponownie go piekarnika (bez blaszki). Pieczemy jeszcze 25 minut, wyjmujemy i studzimy. Kroimy nożem z piłką.
KasiaJulcia
aczp
zapraszam, ja właśnie zjadłam dwie w pracy, pychotka :-)
W domu jeszcze kawałek został...