aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Chleb wieloziarnisty z żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i niesamowicie zdrowy chleb

Chleb wieloziarnisty z żurawiną

Składniki:

Chleb wieloziarnisty z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Chleb wieloziarnisty z żurawiną
Wszystkie suche składniki wkładamy do miski i mieszamy, wlewamy sok jabłkowy i ponownie dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy masłem, wysypujemy otrębami i wkładamy do niej masę chlebową, dokładnie dociskamy i odstawiamy na godzinę, aby sok został wchłonięty przez płatki, a zmielone nasiona babki płasznik napęczniały. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 st. C, wstawiamy chleb i pieczemy 30 minut, następnie wyjmujemy chleb z blaszki i wkładamy go ponownie go piekarnika (bez blaszki). Pieczemy jeszcze 25 minut, wyjmujemy i studzimy. Kroimy nożem z piłką.

Tagi:

chleb pieczywo