Sposób przygotowania:
Chleb z kiszoną kapustą
Kapustę smażymy na maśle ,przyprawiamy solą i pieprzem ,dodajemy połówki cebuli,ziele,liść oraz parówki pokrojone w plasterki,lekko podsmażamy,cebulę wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia Drożdże wkruszamy do kubka,dodajemy cukier,łyżkę mąki i kilka łyżek wody,mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy sól,wyrośnięte drożdże i wodę.Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy je na stolnicę i wyrabiamy ,następnie wałkujemy ,nakładamy farsz na środek i formujemy bochenek,wierzch lekko nacinamy, przekładamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypana mąką .Pieczemy przez około 50 min w temp.200 st C
![Chleb z kiszoną kapustą Chleb z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-kiszona-kapusta-312103.jpg)
![Chleb z kiszoną kapustą Chleb z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-kiszona-kapusta-312104.jpg)
![Chleb z kiszoną kapustą Chleb z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-kiszona-kapusta-312105.jpg)
![Chleb z kiszoną kapustą Chleb z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-kiszona-kapusta-312106.jpg)
monikaT83