lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Chleb z ziemniaków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Chleb długo zachowuje świeżość i świetnie smakuje z masłem czosnkowym.

Chleb z ziemniaków

Składniki:

Chleb z ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Chleb z ziemniaków
Ziemniaki obrać,zetrzeć na tarce o małych otworach,odcisnąć w gazie i zalać wrzącym mlekiem,przestudzić.Pestki słonecznika lub dyni obtoczyć w mące ziemniaczanej i zostawić na koniec.Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Dodać obtoczone w mące pestki,wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Blaszkę wysmarować tłuszczem,obsypać pestkami,ciasto lekko przemieszać,przełożyć do blaszki.Piec ok.1 godz. w 240stopni C.