Sposób przygotowania:
Chlebki z grilla nadziane pomidorami suszonymi
W misce wymieszać mąkę, sól, pieprz, drożdże, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać ciepłe mleko oraz wodę i energicznie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Przy obecnej pogodzie ciasto wyrośnie na słońcu w 30 minut. Pomidory, oliwki i kapary pokroić drobno i rozetrzeć z serkiem fromage. Podzielić farsz na 8 części. Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią, ponownie wyrobić i podzielić na 8 części. Z każdej części formować kulkę, rozpłaszczyć rękoma i nałożyć porcję farszu. Zawinąć brzegi ciasta do środka i uformować płaski placek. Za pomocą pędzelka smarować jedną stronę placka oliwą i układać na grillu. Piec kilka minut - do mocnego zarumienienia. Następnie smarować drugą stronę i przekładać na ponowne kilka minut.Sos: do jogurtu dodać buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól, dokładnie wymieszać. Placki doskonale smakują jako dodatek, jak i samodzielne danie. Świetne są również na zimno.