Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Chłodnik po gruzińsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zsiadłe mleko dobrze rozbić, wymieszać ze śmietaną. Jajka ugotować na twardo,

Chłodnik po gruzińsku

Składniki:

Chłodnik po gruzińsku

 

  • 5 szkl zsiadłego mleka
  • 1 szkl śmietany
  • 2 jajka
  • garść szczawiu
  • 1/4 szkl ugotowanego ryżu
  • duży pęczek szczypiorku
  • duży pęczek koperku
  • kilka listków zielonej mięty
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Chłodnik po gruzińsku
Zsiadłe mleko dobrze rozbić, wymieszać ze śmietaną. Jajka ugotować na twardo, pokrajać, wrzucić do mleka. Dodać ryż, posiakany szczaw, szczypiorek, koperek i miętę. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać na zimno.

Tagi:

ryż jajko jajka