Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Chowder kukurydziany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna, prosta w wykonaniu i kremowa zupa z kukurydzą, duża ilością warzyw i mleka z dodatkiem curry.

Chowder kukurydziany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chowder kukurydziany

 

 

Sposób przygotowania:

Chowder kukurydziany
Cebulę, marchew, pietruszkę, paprykę i czosnek pokroić w kostkę, por pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i masło, wrzucić pora i cebulę z czosnkiem, podsmażyć chwilę. Następnie dodać pietruszkę oraz marchewkę. Podsmażać kilka minut, następnie dodać paprykę oraz ziemniaki. Podsmażyć i dodać curry, kurkumę oraz tymianem. Posolić, dodać kukurydzę i zalać mlekiem oraz bulionem. Gotować aż warzywa będą miękkie, doprawić do smaku i ewentualnie dolać nieco śmietanki.
Chowder kukurydziany
Podsmazyć cebulę, pora, a następnie dodać marchewkę i pietruszkę.
Chowder kukurydziany
Dodać ziemniaki oraz paprykę i podsmażać.
Chowder kukurydziany
Dodać przyprawy oraz kukurydzę z puszki.
Chowder kukurydziany
Dolać mleko oraz bulion i gotować do miękkości.

Tagi:

kukurydza