SUPERPRZEPIS

Chrupiący kotlet de volaille na skorupce

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Chrupiący kotlet de volaille na skorupce Więcej zdjęć (5)

Chrupiący de volaille na skorupce z żółtego sera.

Składniki:

Chrupiący kotlet de volaille na skorupce

 

  • pierś z kurczaka, po około 150 g ,
  • łyżka masła,
  • ząbek czosnku,
  • mały pęczek posiekanej natki pietruszki,
  • kilka bąków drobno posiekanego szczypiorku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • plasterek żółtego sera,
  • 30 g żółtego sera na skorupkę,
  • mąka, jajko, bułka tarta do panierowania

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący kotlet de volaille na skorupce
Mieszamy dokładnie masło z czosnkiem, natką, szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, formujemy cienkie wałeczki, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Pierś z kurczaka roztłuc delikatnie wałkiem przez folię, na piersi układamy wałeczek z gotowego masła i plasterek sera, dokładnie zawijamy, obtaczamy w mące, jajku, bułce i smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy na usmażonej skorupce z żółtego sera. SMACZNEGO.
Chrupiący kotlet de volaille na skorupce
Mięso dokładnie oczyścić, wykroić ścięgna.
Chrupiący kotlet de volaille na skorupce
Pierś delikatnie zbijamy na cienkiego kotleta.
Chrupiący kotlet de volaille na skorupce
Faszerujemy gotowym masłem, dokładnie zwijamy.
Chrupiący kotlet de volaille na skorupce
Zwinięte kotlety panierujemy, smażymy na gorącym tłuszczu.