Sposób przygotowania:
Chrupiący sernik
Spód: Herbatniki bardzo drobno pokruszyć, a następnie dokładnie zagnieść z miękkim masłem. Gotową masą wylepić dno formy. Masa serowa: Ser zmielić a następnie zmiksować z żółtkami i cukrem. Nie przerywając miksowania dodawać powoli śmietanę i proszek budyniowy. Białka ubić na sztywną pianę dodać do sera i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać wiśnie i ponownie wymieszać. gotową masę wyłożyć do przygotowanej formy. Wierzch: Masło stopić, dodać cukier i cały czas mieszając, gotować na małym ogniu, aż zbrązowieje. Następnie dodać śmietanę i nie przerywając mieszania zagotować. Na koniec wsypać słonecznik,wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Gotową masę delikatnie rozsmarować na masie serowe. Piec około 50-60 minut.