Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Chrzanowa zupa z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna kwaśno- ostra zupa chrzanowa

Chrzanowa zupa z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrzanowa zupa z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowa zupa z jajkiem
Kiełbaski dokładnie myjemy, zalewamy 5 szklankami wody. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i papryczkę chili i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy obraną marchewkę, seler i cebulę. Gotujemy do miękkości warzyw. Łyżką cedzakową wyciągamy kiełbaski, warzywa i wszystkie przyprawy i do wywaru dodajemy chrzan z cukrem, zagotowujemy. Kiełbaski kroimy w cienkie talarki, kilka zostawiamy do dekoracji, pozostałe wrzucamy do zupy. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na ćwiartki. Zupę nalewamy do szerokich talerzyków. Przybieramy jajkami, plasterkami kiełbasy i drobno posiekaną natką pietruszki.
Chrzanowa zupa z jajkiem
Kiełbaski dokładnie myjemy, zalewamy 5 szklankami wody. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i papryczkę chili i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy obraną marchewkę, seler i cebulę.
Chrzanowa zupa z jajkiem
Łyżką cedzakową wyciągamy kiełbaski, warzywa i wszystkie przyprawy i do wywaru dodajemy chrzan z cukrem, zagotowujemy. Kiełbaski kroimy w cienkie talarki, kilka zostawiamy do dekoracji, pozostałe wrzucamy do zupy. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dolewamy odrob

Tagi:

jajko jajka