Sposób przygotowania:
Churros
Zagotowujemy w garnku wodę z solą, cukrem i masłem. Do wrzątku wsypujemy mąkę wymieszaną z cynamonem i dodajemy ekstrakt z wanilii i intensywnie mieszamy, żeby nie było grudek, chwile zaparzamy ciasto ucierając drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy jajka i dokładnie mieszamy całość mikserem. Masa nieco się rozluźni, ale w dalszym ciągu będzie pozostawała dosyć gęsta.W szerokim rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, masę wkładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie duzej gwiazdki i gdy tłuszcz jest już rozgrzany wyciskamy prosto do niego kawałki ciasta długości kilkunastu centymetrów i smażymy na złoto. Gotowe odsączamy na papierowych ręczniczkach. Gotowe churros posypujemy cukrem pudrem lub drobnym ciemnym cukrem ewentualnie z dodatkiem cynamonu. Pyszne. Musiałam zrobić dodatkową drugą porcje bo pierwsza wyszła zbyt szybko.
jovi
Karolka86
luna
bernika
prawie w 90% jej przepisy sa idealne aczkolwiek zdarzył mi sie 2 razy niewypał.ale pomine to milczeniem..
marietta