jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciastka cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe do kawy i herbaty na podwieczorek

Ciastka cynamonowe

Składniki:

Ciastka cynamonowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastka cynamonowe
Mąkę wyrobić z proszkiem do pieczenia, cynamonem, słodzikiem, jajkiem, śmietaną, margaryną i solą. Podzielić na pół 1 część ponownie przekroić na pół, 1/4 połączyć z kakao, schłodzić. Z dużego kawałka uformować precle, posmarować jajkiem, posypać pistacjami. Resztę ciasta rozwałkować na prostokąty. Ciemny umieścić na jasnym, zawinąć, pokroić na 16 plasterków. Wszystkie ciastka piec 10 minut w temp. 200 stop. C. na pergaminie.