Sposób przygotowania:
Ciasto 7DaysBiszkopt: Białka ubić , dodać cukier , żółtka, mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na pół i wylać na blachy. ( lub upiec jeden duży i po ostygnięciu przeciąć na pół). Upiec. Masa: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, pozostałe mleko rozmieszać z żółtkami ,budyniem i mąką . Masę wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń . Ostudzić. Kawę rozpuścić w 3 łyżeczkach wrzątku i ostudzić. Margaryną utrzeć na puszystą masę , dodać budyń , kawę i kakao. Ucierać do połączenia się składników. Można do smaku dodać spirytus. Bita śmietana: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzątku i ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać wystudzaną żelatynę. Chwileczkę ubić. Przełożenie ciasto: biszkopt - powidła - masa - rogaliki 7days mini - bita śmietana - biszkopt - polewa. Ciasto schłodzić w lodówce.
Poznaj też inne przepisy na zaskakujące ciasta >>>