Sposób przygotowania:
ciasto a`la snickers
Składniki na ciasto zagnieść.Podzielić na pół .Jedną połową wylepić formę.Piec 15 min. w 180 st C. Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Dodać orzechy.Chwilę podgrzewać. Resztą ciasta wylepić drugą formę.Rozsmarować na nim warstwę orzechową. Piec ok 15 min. w 200 st C. Wystudzić. Połowę mleka na krem podgrzać. Do drugiej części mleka dodać cukier , cukry waniliowe i obie mąki .Wymieszać. Połączyć z gorącym mlekiem , podgrzewać , aż masa zgęstnieje . Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzoną masę.Krem nałożyć na ciasto bez orzechów i przykryć tym z orzechami(orzechami do dołu).Czekolady na polewę rozpuścić. Polać ciasto zostawić do zastygnięcia
misia53